Põhi
3,6 dl tumedat küpsisepuru1,2dl peeneks hakitud pähkleid
3 sl sulatatud võid
2 sl pruuni suhkrut
2 sl rummi
Täidis
2 sl zelatiini1,6 dl valget veini
240 g toorjuustu pehmet
1,8 dl suhkrut
0,6 dl sidrunimahla
3,6 dl vahukoort
1,8 dl nõrut. viilutat aprikoose
2,4 dl värskeid vaarikaid,maasikaid,mustikaid
Sega põhja ained,suru lahtikäiva vormi põhja(paberile või määritud). Hoia 30 min.külmas.Vala 0,6 dl veini kaussi,lisa zelatiin,lase 1 min. seista,sega madalal kuumusel kuni täiesti lahustunud.Vahusta toorjuust,suhkur,sidrunimahl ja ülejäänud vein suures kausis suurel kiirusel kõvaks vahuks.Sega vahustatud vahukoor kummilabidaga õrnalt juustusegu hulka. Nirista peene joana ja pidevalt segades hulka želatiini ja venisegu.Tõsta 1/3 täidist põhjale,kata aprikoosidega ja 2/3 marjadest.Määri peale ülejäänud täidis.Hoida külmas 4h,kuni tarretumiseni.Eemalda vormi serv,kaunista.
.
No comments:
Post a Comment