Sunday, May 29, 2011
Mõnusalt kohev rabarberikook
Vaja läheb:
1 muna
3 dl suhkrut
1-2 tl jahvatatud kardemoni
3,5 dl koore ja piima segu või ka ainult piima
6 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
100 g võid või margariini
soovitud kogus (näiteks 1 liiter) rabarbereid ( võib tehaka vaarikatega ning sügisel õuntega)
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta muna ja suhkur heledaks vahuks.
Vala hulka piim ja puista vahele ka kardemoni ning küpsetuspulbriga segatud jahu.
Kõige lõpuks sega taignasse sulatatud või.
Nüüd vala kogu segu ümarasse lahtivõetavasse vormi ja puista rabarberid peale.
Küpseta umbes pool tundi.
Serveeri soovi korral soojalt, näiteks vaniljekastme või koorejäätisega.
Kuid eriti mõnus ja mahlane on kook järgmisel hommikul kohvi kõrvale.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment