Saturday, January 21, 2012

EKLEERID

Tainas:
2,5 dl vett
100g võid
0,25 tl soola
3 dl  jahu
4 muna   
KREEM:
1 muna
2 sl suhkrut
näpuotsaga soola
vanillisuhkrut
2 dl piima
2 dl vahukoort
GLASUUR:
100g tumedat shokolaadi
2 sl võid
1 sl vahukoort
Mõõda potti vesi ja kuumuta keemiseni.Lisa tükeldatud või  sool ning kuumuta, kuni või ära sulab.Lase vedelikul keema minna.Lisa ühekorraga kogu jahu.Sega ,kuni tainas lööb  seintest lahti ja moodustab  palli.
Siis kuumuta veel 2-3 minutit.Tõsta pliidilt ja lase jahutuda50-60 kraadini,nii et tainas oleks katsudes soe.Klopi ükshaaval hulka munad.Iga muna lisamise  järel klopi tainas jälle ühtlaseks.Pritsi küpsetusplaat veepritsiga märjaks ja kata küpsetuspaberiga.Pritsi  kondiitripritsiga plaadile u 10 cm ribad.Küpseta 180-raadises ahjus u 20-25 minutit,jäta veel  10 minutiks ahju jahtuma.KINDLASTI ÄRA TEE AHJUUST KÜPSETAMISE  ESIMESEL POOLEL LAHTI.
Kreemi jaoks hõõru  muna suhkruga ja näpuotsatäie soolaga segi.Klopi hulka jahu ja vanillisuhkur.Kuumuta piim keemiseni.Lisa munasegule sorts kuuma piima,sega hästi läbi ja kalla kuuma piima sisse.Kuumuta segades paksenemiseni.Tõsta pliidilt ning maitsesta vanillsuhkruga.Lase jahtuda.Vahusta koor ja sega jahtunud keedukreemiga.Tee ekleeridesse küljelt sisselõige ja pritsi kreem tordipritsiga tainasse.Sulata sokolaad ,või ja vahukoor vesivannil ning sega ühtlaseks.Nirista-määri kookidele.

 






No comments:

Post a Comment