Tuesday, January 17, 2012

LEHTTAIGNAKORVIKESED

nisujahu (tööpinnale puistamiseks)
375-grammine pakk valmis rullitud lehttainast
jahvatatud kaneeli
125 g crème fraîche'i
1 muna
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
5 sl peeneteralist kristallsuhkrut
1 apelsin
 Riputage puhtale tööpinnale veidi jahu. Rullige taignaleht lahti ja lõigake pooleks – nii saate kaks 2 x 20 cm taignaruutu, millest ühe võib panna tagasi külmkappi oma järge ootama. Puistake taignalehele tublisti kaneeli, keerake see tihedalt kokku ning lõigake kuueks jupiks. Vajutage taignatükid lamedaks ning tõstke muffinivormi aukudesse. Suruge taignakettad pöialdega vastu vormi põhja ning venitage külgedelt ülespoole, vormides neist väikesed korvikesed. Asetage muffinivorm ahju ülemisele siinile ja küpsetage korvikesi umbes 8—10 minutit (kasutage taimerit) või kuni need omandavad õrnalt kuldse värvuse.
 Segage väikeses kausis kokku crème fraîche, muna, vanillipasta või -ekstrakt ning supilusikatäis peeneteralist kristallsuhkrut. Lisage ühe apelsini riivitud koor. Segage hoolega.
 Ajage väike varrega kastmekastrul korralikult kuumaks. Segage kastrulis ühe apelsini mahl (kasutage sama apelsini, millelt enne koore riivisite) ning 4—5 supilusikatäit peeneteralist kristallsuhkrut. Segage hoolega. Ärge karamellisegu mingil juhul maitske ega sõrmega puudutage, sest see on kõrvetavalt kuum!
 Valage igale korvikesele karamellikastet (need on veel natuke pehmed, aga just nii see peabki olema). Tõstke kõrvale tahenema.

No comments:

Post a Comment