Tuesday, January 17, 2012

Geniaalselt lihtne õuntega täidetud ahjukalkun.

1 kalkun
4-5 haput õuna (nt Antoonovkat)
1 pudel vahuveini
peekoniribasid
Soola, pipart, küüslauku
Küpsetuskotti (5-8 kg)
Pese kalkun seest ja väljast. Kuivata majapidamispaberiga. Määri purustatud musta pipra, küüslaugu ja soolaga sisse nii seest kui väljast. Rinnanaha alla lükka peekoniribad. Lõika õuntest sektorid ja topi need kalkuni sisemusse. Kalla veidi vehuveini kalkuni sisse. Seo kalkuni jalad nööriga kinni ning kinnita täidise auk tikkudega. Aseta kalkun suurde küpsetuskotti, kalla ülejäänud vahuvein kotti, sule kott sulguriga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 175-180 kraadi juures ca 4 tundi. Enne lahtilõikamist lase veidi aega kalkunil „tõmmata“. Juurde paku ahjuköögivilju.

No comments:

Post a Comment